Activiteiten

Er zijn mogelijkheden tot het verzorgen van een lezing (bijvoorbeeld op school, in een winkel of bij uw vereniging). Yvonne Schoutsen geeft lezingen over Japan bij pelgrimsgenootschappen, aan zenleraren en op scholen. Het onderwerp en de inhoud van een lezing wordt aangepast aan het publiek. Interesse?

Yvonne Schoutsen is ieder jaar aanwezig bij de Japanmarkt in Hortus Overzee, een prachtige Japanse tuin in Den Helder. Door de beperkende maatregelen rondom COVID19 is deze markt ook in 2021 niet doorgegaan. De tuinen en kassen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Evenementen in het verleden:

Op 7 oktober 2021 gaf ik een huiskamerlezing over de 88-tempeltocht op Shikoku, voor een klein gezelschap dat geïnteresseerd is in Japan. https://spiegelingenblog.nl/een-echte-henro/

Op 15 januari 2021 werd het boek Tokiko, Geschenk aan een geisha gelanceerd.

De presentatie duurde een uur en nam de kijker onder andere mee naar China en Japan, door middel van beelden en verhalen.  Vier mensen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boek kwamen aan het woord: de (klein)zoon van de hoofdpersonages en tevens partner van Yvonne, de grafisch vormgever, een Japanse proeflezer en de redacteur van het boek.

Link naar de online boekpresentatie Tokiko, avondsessie

**************

17 januari 2016 gaf Yvonne Schoutsen een lezing in het Sieboldhuis in Leiden

Op 30 Augustus  2015 was de feestelijke boekpresentatie van ‘De Magie van Shikoku’ in de sfeervol opgeknapte ‘deel’ van een oude boerderij in hartje Heiloo. Het was prachtig weer en dus stonden de grote deuren open. Een prachtige zondagmiddag met een overweldigende belangstelling.

Link naar de boekpresentatie De magie van Shikoku

Schuiven naar boven